10/03/202121:36

Πύργος: Δυναμική κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων με πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους

 

Με βασικό αίτημά τους την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους στα προϊόντα και σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές και τον παγετό, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας, πραγματοποίησαν πορεία στον Πύργο με αυτοκίνητα και κατέληξαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ανταποκρίθηκαν Αγροτικοί Σύλλογοι, ενώ μεταξύ των αιτημάτων ήταν να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για το υπαίθριο εμπόριο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, αφού ουσιαστικά πετάει απέξω τους μικρούς παραγωγούς. Για το λόγο αυτό άλλωστε το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με συλλόγους των παραγωγών και των εμπόρων που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύργου Χρήστος Γιάνναρος, Ήλιδας Άγγελος Κολόσακας και Λοχοβίτης Νίκος, Πηνειού Τσαουσάκης Αλέξης, που χαιρέτησαν την κινητοποίηση.   Αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΟΑΣΗ, κατέθεσε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιαννόπουλο Βασίλη επισημαίνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες κινητοποιούνται και στο νομό, σημειώνοντας πως οι δράσεις της Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο πρόεδρός της, Θανάσης Βομπίρης, σημείωσε πως η ΟΑΣΗ, θα συνεχίσει την ενημέρωση στα χωριά και στους Αγροτικούς Συλλόγους, καλώντας τους συναδέλφους τους να συσπειρωθούν σ’ αυτούς, να ενισχύσουν τις δράσεις τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα