07/03/202116:14

Τηλεδιάσκεψη Ανδρέα Νικολακόπουλου και Επιμελητηρίου Ηλείας με τον Πρόεδρο της ENTERPRISE GREECE

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΔΙΑΥΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ‘ENTERPRISE GREECE

Νέα εποχή επενδυτικής

δραστηριότητας στην Ηλεία

 

-Ουσιαστική επικοινωνία και πλάνο στοχευμένων ενεργειών με τον Ιωάννη Σμυρλή

 -Έμφαση στην εξαγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις

 

Σε νέα εποχή δυναμικής επενδυτικής δραστηριότητας, με έμφαση στον εξαγωγικό τομέα, εισέρχεται ο Νομός Ηλείας μέσω της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ του Επιμελητηρίου του Νομού και της ‘ENTERPRISE GREECE’, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο της ‘ENTERPRISE GREECE’ κ. Ιωάννη Σμυρλή, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση, αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Τσαούσηςκαι εγκαινιάστηκε επί της ουσίας συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα

Συνεργασία η οποία θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και θα δώσει την δυνατότητα ανάληψης επιχειρηματικών διεθνών πρωτοβουλιών.

Άλλωστε, η Ελληνική οικονομική διπλωματία έχει εισέλθει σε νέα φάση, μετά και τον μετασχηματισμό του ΥΠΕΞ σε φορέα αποτελεσματικής προώθησης των οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας, με την ένταξη, σε αυτό, της ‘Enterprise Greece’, του ΟΑΕΠ και της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, που δίνει την δυνατότητα για στοχευμένες ενέργειες, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι σχετικές δράσεις, όπως εξήγησε και ο κ. Σμυρλής, θα ενισχυθούν και θα διευρυνθούν, τόσο σε επίπεδο προβολής, όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικής υποστήριξης και διευκόλυνσης πρόσβασης των Ελλήνων εξαγωγέων σε νέες αγορές, καθώς υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό σε σημαντικούς τομείς, και εκεί θα αξιοποιηθούν οι Πρεσβείες και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στο εξωτερικό.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου, προσδοκώντας σε στενή συνεργασία του ΕΒΕ Ηλείας με την ‘Enterprise Greece’, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις τοπικές επιχειρήσεις να κάνουν το επόμενο βήμα και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μία καλή βάση στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση.

«Η Ηλεία διαθέτει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι μία από τις πιο εύφορες περιοχές, με φυσικά σημεία απαράμμιλης ομορφιάς, που μπορούν να αξιοποιηθούν και στον τουριστικό τομέα, ενώ με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια η Ηλεία θα αποκτήσει άλλη υπεραξία. Μέσω των δυνατοτήτων που δίνει πλέον το νομοθετικό πλαίσιο, επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, την στήριξη και ανάδειξη των επιχειρήσεων του νομού μας και την αύξηση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την συνεργασία που αναπτύσσεται πλέον με την Enterprise Greece’» σημείωσε ο Ηλείος βουλευτής.

Τα πρώτα βήματα

Η ‘Enterprise Greece’ οργανώνει το δίκτυό της και ετοιμάζει δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να παράσχει όλα τα εργαλεία προς όφελος των επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται πλέον, όπως εξήγησε και ο κ. Σμυρλής, στην κατάρτιση εθνικού ψηφιακού μητρώου εξαγωγέων για την αποτελεσματικότητα των δράσεων. Ενέργεια η οποία ζήτησε ο κ. Σμυρλής να στηριχθεί από τα Επιμελητήρια.

Το πρώτο βήμα συνεργασίας με το ΕΒΕ Ηλείας θα αφορά στην συμμετοχή επιχειρηματιών στα δωρεάν σεμινάρια Digital Management  που πραγματοποιεί η ‘Enterprise Greece’, με επόμενο βήμα την ανάπτυξη των επιχειρηματικών Clusters, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και ο εκσυγχρονισμός τους.

Επιμελητήριο Ηλείας και ‘Enterprise Greece’ αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για περαιτέρω προβολή και ενίσχυση των εξαγωγικών δυνατοτήτων της Ηλείας και θα βρίσκονται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και αυτό που υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος είναι ότι η συνεργασία θα αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα με άμεσες κινήσεις, ενώ επίκειται η διαμόρφωση ενός πλάνου επενδυτικών προτάσεων με το Επιμελητήριο και ο φάκελος θα κατατεθεί σύντομα στον Οργανισμό για να προχωρήσουν οι περαιτέρω ενέργειες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα