07/03/202110:11

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Ηλείας: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του σχολείου του Παπαφλέσσα, στην Πολιανή Μεσσηνίας

Αδέρφια Έλληνες, 200 χρόνια ύστερα από την έναρξη της Εθνεγερσίας του 1821, ο Παπαφλέσσας, μας χρειάζεται.

Με την υπογραφή μας στο ψήφισμα, ενώνουμε τη φωνή μας με την Τοπική Κοινότητα Πολιανής Μεσσηνίας, τον ιερό κλήρο, τους φορείς και τους Συλλόγους, την ανώνυμη Ελληνίδα και τον ανώνυμο Έλληνα και ζητάμε, την ανάδειξη του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο ο ίδιος, ο Παπαφλέσσας, ανήγειρε στην Πολιανή.

Σε γράμμα του δε με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 1819, ο Αρχιμανδρίτης και μετέπειτα Ήρωας της Επανάστασης, από την Κωνσταντινούπολη όπου δραστηριοποιούνταν, παρακινούσε τους συγχωριανούς του στην Πολιανή … «να φροντίσετε και σεις να ανακτήσωμεν εις την πολιτείαν μας ένα εργαστήριον παιδείας, δηλ. ένα σχολείον Ελληνικόν, εις το οποίον να διδάσκονται τα τέκνα της πατρίδος και των πέριξ τα θεία και ιερά ταύτα μαθήματα και Θεοπαράδοτα λόγια».

Σήμερα, 202 χρόνια μετά, έφτασε η ώρα, να στηρίξουμε με την υπογραφή μας το δίκαιο αίτημα της ανάδειξης του Δημοτικού Σχολείου του Παπαφλέσσα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και στη μνήμη όσων μας χάρισαν την Ελευθερία, για να μπορούμε, κατά τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, “να στερεώνουμε σχολεία”.

Ως Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Ηλείας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση, να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας μας, περισσότερο δε, όταν αυτή συνδυάζεται με την αναστήλωση ενός ιστορικού και συμβολικού σχολείου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΥΤΌ.

Για την Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Ηλείας

Οι εκπαιδευτικοί

Αθανάσιος Κατσίμπελης

Δάσκαλος ΠΕ70-M.Ed, Νομικός ΠΕ78-M.Sc in Education Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας

Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος M.Sc

Δάσκαλος Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Λάλα Ηλείας

Ελένη Γκαραγκούνη

Δασκάλα-Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας Ηλείας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα