05/03/202118:43

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία η συνάντηση των Ηλείων αυτοδιοικητικών με τον Πρύτανη του Παν/μιου Πατρών- Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρύτανης κ. Μπούρας

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά κανένα θετικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα παρά μόνο το ότι έγινε ένας διάλογος και εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των πλευρών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση σήμερα στην Πάτρα στο πανεπιστήμιο Πατρών των Αυτοδιοικητικών της Ηλείας με τον Πρύτανη  Χρήστο Μπούρα και τους αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου για τα θέματα της παραμονής των πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία.

Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας επανέλαβε στους αυτοδιοικητικούς της Ηλείας τις απόψεις του που είναι ήδη γνωστές σχετικά με την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη και παρέπεμψε στη Σύγκλητο και στο υπουργείο Παιδείας για τις οριστικές σχετικές αποφάσεις, αναφέροντας πως η Σύγκλητος θα συνεδριάσει σχετικά με τα θέματα αυτά της κατάργησης και συγχώνευσης τμημάτων των πανεπιστημιακών σχολών προς τα τέλη Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνάντηση στην Πάτρα συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας πλην του δημάρχου Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχος Τάσο Καρνάρο και του δημάρχου Ζαχάρως  Κώστα Αλεξανδρόπουλου που εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο κα Σκαλτσά. Στην συνάντηση ,μετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ο Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και από τους βουλευτές παρών ήταν ο Ανδρέας Νικολακόπουλος της ΝΔ και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Η ανακοίνωσή του Πανεπιστήμιου Πατρών για την συνάντηση με τους Ηλείους αιρετούς 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χ. Μπούρας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε για την συνάντηση που είχε με Βουλευτές και Δημάρχους από την Ηλεία και εκπροσώπους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και νωρίτερα με τον δήμαρχο του Αιγίου για το θέμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέφερε τα εξής:

« Αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων ήταν η έκφραση των θέσεων των αιρετών των συγκεκριμένων περιφερειών, σχετικά με το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα για τα Τμήματα που εδρεύουν στην περιοχή τους και εμπίπτουν στην γενικότερη Αναδιοργάνωση των Τμημάτων, στο πλαίσιο του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος όπου κατατέθηκαν απόψεις και ενστάσεις των αιρετών για την μετακίνηση των Τμημάτων από την έδρα τους, όπως προβλέπει ο Σχεδιασμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι θέσεις της Πρυτανικής Αρχής για τους Ακαδημαϊκούς λόγους οι οποίοι επιβάλλουν τις μετακινήσεις και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη ενός βιώσιμου και διεθνώς αναγνωρίσιμου Πανεπιστημίου.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα