03/03/202115:49

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ζήτησε τη δημιουργία Δομής Ψυχικής Υγείας στην Ηλεία σε συνάντηση με την Υφ. Υγείας Ζωή Ράπτη

 

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

 

Ζήτησε την δημιουργία Δομής

Ψυχικής Υγείας στην Ηλεία

 

 Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

 

Την αναγκαιότητα δημιουργίας και ουσιαστικής υποστήριξης Δομής Ψυχικής Υγείας, συζήτησε με τη νέα Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητά της για την περιοχή μας, αλλά και την μέχρι τώρα απουσία της, εξαιτίας της οποίας υπάρχουν προβλήματα στο Νομό.

Ο κ. Νικολακόπουλος, επισκεπτόμενος την κα Ράπτη στο γραφείο της, την ενημέρωσε πάνω σε αυτά τα δεδομένα για την Ηλεία, ζητώντας να δρομολογηθεί η ίδρυση τέτοιας δομής, (που θα μπορούσε να βοηθήσει σε παθήσεις όπως η άνοια, το αλτσχάιμερ κ.λπ.), στις προσεχείς αλλαγές που αναμένεται να γίνουν σε θεσμικό επίπεδο.

Όπως είπε μάλιστα στην Υφυπουργό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να δοθεί λύση είτε μέσω ενός δημοσίου φορέα, είτε ακόμη και από την αξιοποίηση προτάσεων συμμετοχής των ιδιωτών, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να γίνουν και συμπράξεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν και οι ανάλογοι χώροι που θα διευκόλυναν μια τέτοια διαδικασία ενώ ο ίδιος έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ώστε την προσπάθεια να ενισχύσει και η Εκκλησία μας. Παράλληλα, έχει επικοινωνήσει και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη στον οποίο έχει θέσει το θέμα, προκειμένου να συνδράμει και η Περιφέρεια στην εξασφάλιση σχετικών κονδυλίων, πρόταση η οποία βρίσκει θετικό και τον κ. Φαρμάκη.

Η κα Ράπτη τόνισε στον Ηλείo Βουλευτή ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για αυτό το θέμα, πολύ περισσότερο με την αλλαγή θεσμικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα πιο απλά και πιο γρήγορα να προχωρά η συγκρότηση τέτοιων δομών, ενώ απαντώντας και στο σχετικό ερώτημα του κ. Νικολακόπουλου δήλωσε ότι θα βρεθεί ο τρόπος και για την χρηματοδότηση.

Στο παρελθόν είχε προαναγγείλει η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προωθούσε την δημιουργία σχετικής δομής στην Ηλεία, ωστόσο δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή στο Νομό και το κενό αυτό θα καλυφθεί μέσω της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξάλλου, όπως έχει κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν με όλα τα πρόσωπα της ηγεσίας του Υπ. Υγείας, έτσι και τώρα ενημέρωσε την κα Ράπτη για την γενικότερη κατάσταση με τις δομές υγείας και τα σοβαρά ζητήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία μας.

Ζήτησε έτσι και την δική της συμβολή για να βρεθεί διέξοδος, να εξετασθεί το θέμα κινήτρων ώστε να έρθουν γιατροί στα Νοσοκομεία και μίλησε για άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, αφού ήδη οι Νοσηλευτικές μας Μονάδες βρίσκονται σε «κόκκινη γραμμή» λειτουργίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα