02/03/202110:06

Επίσκεψη Δ. Αυγερινοπούλου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας για τη διαχείριση των υδάτων

Επίσκεψη Δ. Αυγερινοπούλου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας για τη διαχείριση των υδάτων

 

Διήμερη επιτόπια επίσκεψη και αυτοψία πραγματοποίησε την Κυριακή και τη Δευτέρα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, Δρ. Διονυσία –Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε τμήματα του Αλφειού και της Νέδας στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων και των ποταμών, στην Νεμούτα για τη χρηματοδότηση των καταρρακτών, καθώς και στο χωριό Κούμανι για το πόσιμο νερό.

Με αντικείμενο της επίσκεψής της στον Αλφειό και την Νέδα τις υποδομές για τη διαχείριση των υδάτων, της κοίτης και τα δέλτα των ποταμών, η Δρ. Αυγερινοπούλου συνομίλησε με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κάτοικους και είδε ιδίοις όμμασι τα έργα υποδομών που έχουν ήδη εγκριθεί και υλοποιούνται, το στάδιο στο οποίο έχουν προχωρήσει οι εργασίες, αλλά και τις νέες καταστροφές που έχουν σημειωθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την εντεινόμενη διάβρωση της κοίτης των ποταμών.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου εντόπισε τα πρόσθετα έργα που πρέπει ακόμη να αναληφθούν, ώστε οι περιοχές να αναδειχθούν και να θωρακιστούν αποτελεσματικά σε τυχόν μελλοντικά προβλήματα, όπως η υπερχείλιση μιας και υπάρχει ιστορικό πλημμυρών στις εν λόγω περιοχές. Θυμίζουμε ότι την ανάγκη ανακατασκευής του φράγματος του Αλφειού, την έχει ήδη θέσει στον Υπουργό Υποδομών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο χωριό Νεμούτα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και συζήτησαν για την πρόταση ύψους 650.000 ευρώ για την ανάδειξη των καταρρακτών της Νεμούτας που έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια, ενώ στο χωριό Κούμανι ανεδείχθη η αδυναμία διαρκούς πρόσβασης σε πόσιμο νερό, καθώς σημειώνονται σημαντικές διακοπές στην υδροδότηση σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής, η κα Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων και την υπερκέραση τυχόν προβλημάτων. Θα συνεχιστεί η περιοδεία της και σε άλλες περιοχές, τηρώντας πάντοτε τα υγειονομικά μέτρα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα