01/03/202119:35

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου-Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος: Ανακοίνωση για την σύσκεψη με θέμα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Σήμερα στις 09:00πμ, καλέστηκα διαμέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αμέσως μετά με τηλεφώνημα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, να συμμετάσχω σε σύσκεψη επικεφαλής παρατάξεων, για το τεράστιο θέμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Εν αρχή χαιρετίζω θετικά τη σύγκληση αυτού του οργάνου, κάτι που πρέπει να γίνεται για ΟΛΑ τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, πριν αυτά εξελιχθούν. Ο Δήμαρχος ως Ιατρός γνωρίζει καλύτερα ότι :

«Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».

Δυστυχώς είχα ήδη αναχωρήσει από Πύργο λίγες ώρες πιο νωρίς και δε μπόρεσα να παρευρεθώ. Αφήνω λοιπόν εδώ τις πάγιες θέσεις μας όπως διατυπώθηκαν ομοίως και στη τοποθέτησή μου  στο Δ.Σ, όταν συζητήθηκε το θέμα πρόσφατα.

Α) Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να αντιδράσουμε ομαδικά-δυναμικά και με διάρκεια

Β) Διαφωνούμε με ήπιες αντιδράσεις και απλά ψηφίσματα ή ολιγόωρες διαμαρτυρίες. Πρόκειται για βασικό άξονα του μέλλοντος του Δήμου-του Νομού και των παιδιών μας και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ, απλά για λίγη δημοσιότητα ακόμα και λίγες επιπλέον φωτογραφίες.

Εν ολίγοις οι παλιές μέθοδοι που απλά εκτονώνουν καταστάσεις και δεν δημιουργούν νέα δεδομένα, δεν μας εκφράζουν και δεν θα τις πριμοδοτήσουμε. Το επίσημο Κράτος μας πολεμά και μας εξαθλιώνει ως Δήμο και ως Νομό. Μας θεωρεί μάλλον «αποπαίδια» του η «εύκολα διαχειρίσιμους», δίνοντας μας καθρεφτάκια ως Ιθαγενείς. Οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να έχει κύριο στόχο να «ματώσει» το Κράτος και όχι οι συμπολίτες μας.

Προτείναμε (στο ΔΣ) και επιμένουμε στις προτάσεις μας, τις οποίες και επαναλαμβάνω.

Α) Κλείσιμο επ αορίστο σε Εφορία και οποιαδήποτε άλλη Κρατική δομή  φέρνει έσοδα στο Κράτος.

Β) Κλείσιμο επ αορίστο στις εισόδους του Νομού (Μανωλάδα-Γιαννιστσοχώρι-Γέφυρα Ερυμάνθου κλπ)

Γ) Κλείσιμο όλων των γραφείων κομμάτων και βουλευτών, που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο Παιδείας στη Βουλή, εφόσον αυτό δεν θα αναφέρει ρητά και δικαιωματικά τα υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Νομού (και υπό ίδρυση τα υπόλοιπα που δικαιούμαστε). Δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στο μοναδικό Νομό που ΔΕΝ θα έχει Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Δ)  Ρητή δέσμευση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και  Αντιπεριφερειάρχη-Περιφερειακών Συμβούλων  Ηλείας, ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουν το προϋπολογισμό της Περιφέρειας, εφόσον αυτός δεν έχει ρητή δέσμευση ότι η ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών θα δοθεί (στο κομμάτι που δικαιούμαστε) για την απρόσκοπτη συνέχιση των τμημάτων της Ηλείας. Αλλιώς να μην δοθεί ΚΑΘΟΛΟΥ….

Ε) ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ πλέον όλοι οι Κυβερνητικοί παράγοντες (από τον Πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο κομματικό στέλεχος) και όσοι ακόμα ψηφίσουν το νομοσχέδιο (από άλλα κόμματα), στο Νομό μας.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι όποιες άλλες ουσιαστικές διεκδικήσεις είναι καλοδεχούμενες…. Θέλει αρετή και τόλμη και όχι θεαθήναι πλέον η κατάσταση εδώ που φτάσαμε… Είμαστε όλοι άλλωστε συν-υπεύθυνοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, ανάλογα με τη πορεία του στη πολιτική, στα κοινά και τις αρμοδιότητες που είχε και έχει.

Επίσης όποιος δεν θέλει να σπάσει αβγά με το κόμμα του, να το δηλώσει. Τέλος τα μισόλογα και η «μουγγαμάρα» από στελέχη. Η με το κόμμα ή με το τόπο μας.

Η σωστή πολιτική είναι πρόβλεψη…(εν αναμονή των αποφάσεων της σύσκεψης).

…..Μέχρι τη νίκη….

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ….

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα