21/02/202114:57

Δημήτρης Λιγνάδης: Τσουνάμι αποκαλύψεων, ανοίγουν κι άλλα στόματα – Καταθέτει ο Μπιμπίλας- Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα ο Λιγνάδης που θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

Αρχές της εβδομάδας καταθέτουν στον εισαγγελέα οι δύο νεαροί στο πλαίσιο της πρώτης μήνυσης κατά του σκηνοθέτη-ηθοποιού – Και 15χρονη αρσακειάδα στα δίχτυα του – Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου – Ο εισαγγελέας κάλεσε και τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα να καταθέσει

Η έρευνα για όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου ουσιαστικά ξεκινά τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Οι ασκοί του Αιόλου αναμένεται να ανοίξουν με νέες αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου. Η υπόθεση με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσει σε νέες αποκαλύψεις, που θα πάρουν κι αυτές με τη σειρά τους τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η έρευνα για όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου ουσιαστικά ξεκινά αύριο, Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, με μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ . Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο #metoo στον θεατρικό χώρο.

Στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει της Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το «κατηγορώ» των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης αφορά σε βιασμό κατά συρροή

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε ο ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή»για να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροη. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη χθες, Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές.

Δικηγόρος Λιγνάδη: «Είναι έντιμος και ειλικρινής»

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, μιλώντας χθες Σάββατο για την υπόθεση, σημείωσε πως «προσήλθαμε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ» και τονίζοντας ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες. «Ενημερωθήκαμε άμεσα και έγκυρα ότι δεν υπήρχε αναζήτηση και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Αμέσως μετά ενημερωθήκαμε για το ένταλμα και προσήλθε αυτοβούλως. Είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί και να διαφύγει», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργουλέα, «πλέον θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αν δεν κάνω λάθος του 19ου τακτικού τμήματος». Ερωτηθείς για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δίωξη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο δικηγόρος του δήλωσε: «Θα λάβουμε τη δικογραφία. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό». Ο Νίκος Γεωργουλέας τόνισε ότι «έχω ακούσει πολλές φήμες για διάφορα σπίτια. Είναι στην Αθήνα και έχει γνωστοποιηθεί πολύ πριν τις φήμες και το ένταλμα συλλήψεως για το πού βρίσκεται». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης «θα μεταβεί αύριο ή μεθαύριο στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας».

«Δεν έχω λάβει δικογραφία και κατηγορητήριο και δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Ο κ. Λιγνάδης, έχω ξαναπεί, είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη. […] Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Ολα αυτά που ακούτε τα αρνείται. Η διαδικασία να γίνεται από τα κανονικά, όχι τα λαϊκά δικαστήρια. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί» υποστήριξε.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα