10/02/202118:12

Δήμαρχος Πύργου: Παν. Αντωνακόπουλος: “Σκληρή” απάντηση σε Στάθη Καννή στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση με το έργο του 1,4 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο Δήμο Πύργου

Δήμαρχος Πύργου: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: Αμεση σκληρή απάντηση σε Στάθη Καννή στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση με το έργο του 1,4 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο Δήμο Πύργου
Δυστυχώς είναι ανάξια απαντήσεως τα ψυχεδελικά κείμενα του όψιμου αρχαγγέλου της διαφάνειας. Ως στρατιωτικός εισαγγελικός επίτροπος μιας περασμένης οριστικά εποχής, στέλνει συνεχώς αιτήματα στο δημαρχείο με διατακτικό ύφος. Απαντούμε εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Προφανώς είναι πολύ μεγάλη καθυστέρηση η μια ήμερα
.Και εδώ ….θεατρική ,υποκριτική συμπεριφορά. Να θυμίσω ότι εμείς προσφύγαμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο Διοικητικό Εφετείο και στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέχγου Προμηθειών. Προφανώς ,δεν είναι κακό, δεν υπάρχει η νομική επάρκεια στον όψιμο αγωνιστή, ώστε να καταλάβει το κείμενο της ενδιάμεσης νέας απόφασης του Ελ Συνεδρίου.
Εμεις στειλαμε ολα τα στοιχεια της υποθεσης παντου..Στην ουσια περι προυποθεσεων για προσφυγη στην διαδικασια διαπραγματευσης δεν διαφοροποιειται απο την αρχικη αποφαση το τμημα του Ελ. Συνεδριου..Για λογους τυπικης παραδεκτοτητας της διαδικασιας που οφειλεται σε αντικειμενικους λογους,αναθεωρειται η αποφαση.Προβλεπεται επανεξεταση.Στις 11 Μαιου εχει οριστει πιλοτικη δικη στο Συμβουλιο Επικρατειας.
.Ουτως η αλλως η διαδικασια ειναι σε εξελιξη,οσον αφορα την εγκριση της προσφυγης στην διαπραγματευση.Συμβαση δεν εχει υπογραφει.Σε κατασταση εκτακτης αναγκης τελει ο δημος.Σε δημοσια συσκεψη ολοι οι προεδροι κοινοτητων ειχαν ζητησει την αμεση κατασκευη εργων προς αποκατασταση των ζημιων απο τις πλημμυρες του Νοεμβριου του 19.Η τεχνικη υπηρεσια εκπονησε τις μελετες,εισηγηθηκε την διαπραγματευση και την αναδειξη αναδοχου.
Η οικονομικη Επιτροπη αποφασισε,ενω ολα τα βηματα βασει κανονιστικου πλαισιου ,ελεγχονται απο Αρχες,ενω προβλεπονται και ενστασεις.Η ανησυχια που εκφραζεται για την χαμηλη εκπτωση και τι εξυπηρετει,μαλλον στηριζεται στην αμεση γνωση και εμπειρια του αρχαγγελου της ιδιοτελους ηθικης,απο το αντιπλημμυρικο εργο της Ερυθρου Σταυρου στον Πυργο.1.7 εκ ευρω και της Βαρβαδαινας 0.6 εκ ευρω ,κατα την διαρκεια που διοικουσε στον δημο.
Τοτε ,ως κορυφαιος αιρετος στον δημο ψηφισε στο δημοτικο συμβουλιο την προσφυγη στην διαδικασια διαπραγματευσης,ψηφισε και ενεκρινε εκπτωση 5.2%σε. Αθηναιο εργολαβο,ψηφισε συνεχεις παρατασεις του εργου για δυο χρονια,εργο υποτιθεται επειγον.,,Συνεβη κατι με την διαφορα στην εκπτωση ???Συμφωνα με την λογικη του σκληρου καταγγελοντος ….περισσευσν πολλα λεφτα.Εκτος και δεν το καταλαβε ….κανεις!!!Βεβαια δεν επιτρεπονται τετοιες σκεψεις για εκεινη την εποχη.Μονο κατι…λιγα κακουργηματα ευρισκονται σε εξελιξη.Κατι πωλησεις οικοπεδων με πληρεξουσια εκαναν αιρετοι στον δημο,πανακριβα…
Α ,μην ξεχασουμε και τους κουμπαρους ,κουμπαρες που επαιρναν τη μεριδα του λεοντος στις….νομικου περιεχομενου αναθεσεις!!Στο βαλτωμενο γηπεδο σας δεν θα παιξουμε.Ειστε τοσο βαθια βυθισμενοι που μονο εκει θα μεινετε.Αγνοουν οτι η χρηματοδοτηση για το συγκεκριμενο εργο,ειχε ξεχαστει στην περιφερεια δυτ Ελλαδας στα αζητητα απο το 2016!!
Αγνοούν οτι η εκπτωση απο αυτη την χρηματοδότηση επιστρεφει στη περιφέρεια και όχι στον δημο.Γνωριζουν τις εκπτωσεις διαχρονικα στην διαπραγματευση οτι κινουνται απο 1 μεχρι 7%.Γνωριζουν οτι πολλα εργα ,λογω εκτακτης αναγκης κατασκευαζονται .με διαπραγματευση.Κανουν πως δεν γνωριζουν οτι με εκπτωσεις 5% ,μεσω διαπραγματευσης ,αρκετα εργα,οπως το εργο στον .Ελαιωνα προυπολογισμου 350.000 ευρω ηδη υλοποιουνται.
Με έγκριση σκοπιμότητας και νομιμότητας., Σύμπτωση μετα απο προσφυγες ,για τα ίδια αίτια ,στον ίδιο χρόνο ,όμοια έργα ακυρώνονταν από διορισμένα όργανα ελέγχου.!!!Συνεχίστε στην κατρακύλα της μωροφιλοδοξίας σας. ΚΑΝΕΙΣ δεν σας εμπιστεύεται και κυρίως πολιτικά και ηθικά. Προσέξτε …τις κυβιστήσεις μην κτυπήσετε .
Όπως διαπιστώνετε μέχρι τώρα η παιδαριώδης σεναριογραφία σας για ασήμαντες πτυχές της υπόθεσης, έχουν διαψευσθεί εγγράφως από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και όλες οι αρχές ούτε καν τις εξετάζουν. Πάντως από διοικητικούς κανονισμούς….δεν περάσατε ούτε νύχτα από διοίκηση του δήμου. Γι’  αυτό αφήσατε πίσω σας…..μαργαριτάρια.
Τέλος ,για μας μόνο ζητούμενο είναι η έγκαιρη, οικονομικά διασφαλισμένη ,ποιοτική κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Η διαδικασία δεν είναι σκοπός, είναι ο τρόπος στον συγκεκριμένο χρόνο. Έχουμε τον χρόνο και τον τόπο και θα υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο έργο. Εσείς… συνεχίστε τις ασκήσεις ….δημοσίου κατήγορου….Δεν έχετε διδαχτεί τίποτα από το παρελθόν.
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτά υπηρετούμε κοιτώντας ΜΠΡΟΣΤΑ!!
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος
Δήμαρχος Πύργου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα