05/02/202120:00

Στις «κόκκινες» περιοχές ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά- Ποια μέτρα ισχύουν από αύριο

Στις «κόκκινες» περιοχές εντάσσεται από αύριο ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης μετά την διαδοχική αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις πριν από λίγο ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνώμων  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης  παρατηρήθηκε μέσα στις τελευταίες 11 ημέρες υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων κατά 600%, καθώς από 7 κρούσματα στις 14 Γενάρη, αυτά  έχουν φτάσει τα 49, γι’ αυτό και όλος ο δήμος μπαίνει στην «κόκκινη» ζώνη επιδημιολογικά για 7 μέρες.

Ανοιχτά παραμένουν, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, ενώ τα λύκεια του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης όπως σε όλες τις κόκκινες περιοχές της Χώρας θα κλείσουν και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση.

Στο επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» δηλαδή περιοχές που εντάχθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης,  ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί και για επτά ημέρες τα εξής μέτρα:

1ο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

2ο. Λειτουργούν δια ζώσης νηπιαγωγεία, δημοτικά και Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ο. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away, Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού. Όλα τα καταστήματα τις Κυριακές θα είναι κλειστά. Ασάφεια υπάρχει ως προς τη λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα