21/01/202116:22

Μιχάλης Κατρίνης: “Η Τουρκία μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου, έχει ως στόχο και τη διχοτόμηση του Αιγαίου”

Μιχάλης Κατρίνης: “Η Τουρκία μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου, έχει ως στόχο και τη διχοτόμηση του Αιγαίου”

 

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης αλλά και διαμόρφωσης μιας στρατηγικής που θα οδηγήσει στην άσκηση του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, επισήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης στην ομιλία του στη Βουλή.

Τόνισε ότι απαιτείται συστηματική προετοιμασία στο πολιτικό, διπλωματικό αλλά και αμυντικό πεδίο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘’ η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα , απορρέει από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας,  και όσο δεν ασκείται, τόσο αποδυναμώνεται και  η άσκησή του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

‘’ Η Τουρκία μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου έχει ως στόχο τη διχοτόμηση του Αιγαίου. Για αυτό απαιτείται η οικοδόμηση συμμαχιών με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απάντηση για το αν η Γαλλία πρότεινε στη χώρα μας τη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και αν την απέρριψε και για ποιους λόγους.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι στέλνει μηνύματα υποχωρητικότητας και ανοχής απέναντι στις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη να μετακινεί και να περιορίζει τις κόκκινες γραμμές στα 6 μίλια.

‘’ Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη έχει πολλά να διδαχθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα εθνικά μας θέματα. Υπενθυμίζω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Μάρτιο του 1995 συνάρτησε το βέτο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα