10 υπερβολικά επικίνδυνα πράγματα που ήταν τελείως φυσιολογικά τα παλιότερα χρόνια

Όπως θα δείτε, οι πρόγονοί μας έκαναν κάποια πολύ περίεργα πράγματα, που ήταν τελείως νόμιμα. Δείτε παρακάτω 10 υπερβολικά επικίνδυνα πράγματα που ήταν τελείως φυσιολογικά τα παλιότερα χρόνια.

Θεραπεία κοκαΐνης

100 χρόνια πριν οι άνθρωποι δεν θεωρούσαν ότι αυτή η ουσία ήταν επιβλαβής. Αντίθετα, πουλιόταν στα φαρμακεία και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται συνταγή. Την έπαιρναν για να θεραπεύουν τον βήχα και τον πονόδοντο.

Έστελναν παιδιά μέσω ταχυδρομείου

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αμερικανοί μπορούσαν να στέλνουν τα παιδιά τους μέσω ταχυδρομείου τελείως νόμιμα. Κόστιζε περίπου 15 σεντς και οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν αυτόν τον τρόπο για να στείλουν τα παιδιά τους σε συγγενείς, χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Εξωτερικά κλουβιά για μωρά

Το 1930, αυτά τα κλουβιά ήταν πολύ δημοφιλή στην Βρετανία. Με την βοήθεια αυτών των επικίνδυνων κατασκευών τα παιδιά μπορούσαν να αναπνέουν καθαρό αέρα, ενώ οι μαμάδες τους έκαναν τις δουλειές του σπιτιού.

Ερημίτης κήπου

Οι πλούσιοι πολλές φορές έχουν πολλές ιδιοτροπίες και στο παρελθόν αυτές οι ιδιοτροπίες τους έκαναν τους ανθρώπους να υποφέρουν. Τον 18ο αιώνα ήταν πολύ δημοφιλές να έχουν τον δικό τους προσωπικό ερημίτη που ζούσε στον κήπο τους. Αυτός ο ερημίτης δεν επιτρεπόταν να πλυθεί ή να κόψει τα νύχια ή τα μαλλιά του. Οι ιδιοκτήτες τον έδειχναν με καμάρι στους καλεσμένους τους ως το «ζωντανό τους διακοσμητικό.»

Αμφίβολες θεραπευτικές μέθοδοι 

Πριν από μερικά χρόνια, οι γιατροί δεν είχαν ιδέα για την απολύμανση και χρησιμοποιούσαν πολύ περίεργες θεραπευτικές μεθόδους: αιμοληψία ως φάρμακο για όλες τις ασθένειες, κοπή της γλώσσας για το σταμάτημα του καπνίσματος και θεραπεία με λοβοτομή και ηλεκτροπληξία. Επίσης, γιατροί όπως ο Λιούις Σάιρ, που απεικονίζεται παραπάνω έκαναν πολλές επεμβάσεις με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Ραδιενεργά παιχνίδια 

Το 1950, η ακτινοβολία θεωρούνταν ασφαλής. Τέτοια «ατομικά» παιχνίδια, όπως το μίνι εργαστήριο που απεικονίζεται παραπάνω, ήταν πολύ δημοφιλή. Το σετ περιελάμβανε πραγματικό πόλονιο και ουράνιο σε μικρές ποσότητες.

Ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους 

Οι ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους είχαν να σκοπό να δείχνουν ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική ως απόδειξη για την θεωρία του Δαρβίνου. Αυτή η ντροπιαστική μορφή διασκέδασης ίσχυε για πολλά χρόνια.

Εκδρομές σε ψυχιατρεία

Παλαιότερα, οι τρόφιμοι των ψυχιατρείων εκτός από την απαράδεκτη συμπεριφορά που είχαν από το προσωπικό των ψυχιατρείων, είχαν να αντιμετωπίσουν και την απληστία των διευθυντών, οι οποίοι οργάνωναν εκδρομές στις οποίες ο κόσμος μπορούσε να βλέπει τους ασθενείς και να τους τσιμπάει με ένα ραβδί.

Συλλογή από ανθρώπινα μέλη

Κάποτε η συλλογή μελών του ανθρώπινου σώματος ήταν πολύ συνηθισμένη και γνωστοί άντρες με κύρος είχαν ολόκληρα δωμάτια γεμάτα με ανθρώπινα μέρη.

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη με συνταγή γιατρού 

Πριν από 70 χρόνια, οι γιατροί σύστηναν στις εγκύους να καπνίζουν για να αντιμετωπίσουν την δυσκοιλιότητα.

klik.gr

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια