Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η προμήθεια εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη ΝΜ Πύργου, προϋπολογισμού 299.900 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού 41.000 ευρώ για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Αναλυτικά η ΝΜ Πύργου θα προμηθευτεί:

  1. Έναν κεντρικό σταθμό με πέντε (5) μόνιτορ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, προϋπολογισμού 75.000€
  2. Δέκα (10) μηχανήματα αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού , προϋπολογισμού 180.000€
  3. Ουρολογική κάμερα προϋπολογισμού 44.900€

Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα μονάδα ψύξης (ψύκτης), η οποία δε λειτουργεί από το 2012 και  βρίσκεται λεηλατημένη στον περιβάλλοντα χώρο. Η καινούργια μονάδα (αντλία θερμότητας) θα λύσει τόσο το πρόβλημα της ψύξης όσο και της θέρμανσης στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, στο οποίο σήμερα παρέχονται υπηρεσίες σε περίπου εκατό (100) ωφελούμενους. Παράλληλα αυτή την περίοδο «δουλεύουμε» την πρότασή μας για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ, η οποία θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Παράλληλα στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη SIEMENS, η  ΝΜ Πύργου θα προμηθευτεί μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό «Ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα με ανάρτηση οροφής», προϋπολογισμού 362.000€ (συμπεριλαμβανομένου και της συντήρησης για μια πενταετία). Συνολικά στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας θα κατανεμηθούν 23,6 εκατ. Ευρώ στα πλαίσια της Συμφωνίας Συμβιβασμού.

Απολογιστικά τη διετία 2017-2018 έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.329.400 ευρώ για ιατροτεχνολογικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα (557.400€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 410.000€ από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και 362.000€ από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS). Αν προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης τότε έχουμε εξασφαλίσει συνολικά 2,8 εκατομμύρια ευρώ πέραν των ορίων του συμβατικού προϋπολογισμού μας.

Αν συνυπολογίσουμε και τον καινούργιο αξονικό τομογράφο 16 τομών που έρχεται την Άνοιξη, είναι προφανές ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για ένα εντελώς μεταμορφωμένο τεχνολογικά νοσοκομείο φιλικό στο περιβάλλον.

Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας «σκοντάψαμε» στο πρόβλημα του «κουρασμένου» ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6ηΥγειονομική Περιφέρεια, υλοποιούμε συντεταγμένα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σταδιακής ανανέωσης του εξοπλισμού μας για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του Νοσοκομείου Πύργου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ

 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια