Υπ Υγείας: Μια θέση γιατρού στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου

Με κοινή απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Ελίζας Ξενογιαννακοπούλου, συστήνεται μία (1) ακόμα  θέση Ψυχιατρικής στην Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

«Ο δρόμος για την προκήρυξη της είναι πλέον ανοιχτός. Μία ακόμα στρέβλωση του Οργανισμού της Νοσοκομειακής Μονάδας Πύργου αποκαταστάθηκε», ανέφερε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό που τροποποιήθηκε προβλέπονταν μόλις τρεις (3) οργανικές θέσεις, οι οποίες ήδη έχουν καλυφθεί.

Συνεχίζοντας ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι «Η πρόβλεψη αυτή ήταν αναντίστοιχη  με τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του Ψυχιατρικού Τομέα, στην οποία περιλαμβάνεται κλινική 10 κλινών, Ξενώνας Φιλοξενίας (Ψυχαργώς) και λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου.

Είναι προφανές ότι η σύσταση της συγκεκριμένης θέσης μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την προκήρυξή της εντός του 2019.

Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας «σκοντάψαμε»  σε στρεβλώσεις του Οργανισμού που περιόριζαν σημαντικά τη διεύρυνση της λειτουργίας μας.

Θυμίζουμε τον περιορισμένο αριθμό θέσεων ιατρικού προσωπικού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι οποίες ήδη έχουν αυξηθεί σε πέντε (5) από τρεις (3). Οι δύο (2) επιπλέον θέσεις έχουν προκηρυχθεί και η κάλυψή τους αναμένεται εντός του 2019.    

Οι διευθετήσεις αυτές δεν έχουν γραφειοκρατικό ή φορμαλιστικό χαρακτήρα, στοχεύουν στην ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας με ιατρικό προσωπικό και την αναβαθμισμένη λειτουργία της», κατέληξε ο κ.Διαμαντόπουλος.

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια