Βάρδα: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για καρκίνο σε άνδρες και γυναίκες-Πρωτοβουλία από Γιάννη Λέντζα το Σάββατο 12/01 στο ΚΥ Βάρδας

Με πρωτοβουλία κ ΛΕΝΤΖΑ, σε συνεργασία του ΑΓΓΑΛΙΑΖΩ δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην Βάρδα !!!

Αυτό το Σάββατο 12/01/2019 στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες κι εξετάσεις για διάφορους είδους καρκίνου, σε άνδρες και γυναίκες.

Μια αξιέπαινη προσπάθεια η οποία απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, με πρωτοβουλία του μέλους του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Γιάννη Λέντζα, κατόπιν συνεννόησης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και σε συνεργασία με το ‘ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’, θα πραγματοποιηθεί προληπτικός έλεγχος που αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, μελάνωμα και του καρκίνου παχέος εντέρου.

Θα γίνουν ομιλίες καθώς κι εξετάσεις από γιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Η πρόληψη και οι παρεμβάσεις για την πρόληψη είναι αυτές που σώζουν ζωές και όπως έλεγε ο Ιπποκράτης, ‘καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν’

Οργανισμός ΑγκαλιάΖΩ: 
Συνηγορία και διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών
Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του ΑγκαλιάΖΩ! Όλοι εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη από πληροφορίες, βοήθεια, υποδείξεις και συμβουλές. Οι καρκινοπαθείς δυστυχώς στη χώρα μας περπατούν στα τυφλά… Ευτυχώς υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες!

Το ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλος Εθελοντών Kατά του Kαρκίνου έχει ως βασική φιλοσοφία την στήριξη προς τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους και όλα τα προγράμματά του έχουν ως κέντρο τον ασθενή. Η καθημερινή επαφή με τους ασθενείς οδήγησε στην διαπίστωση ότι οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι έχουν δικαιώματα, ποιά ακριβώς είναι αυτά και πώς διασφαλίζονται. Για το λόγο αυτό αλλά και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρέμβαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα Συνηγορίας και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο.

Η δράση για τη συνηγορία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μας αφορά όλους και συμβαδίζει με τις ανάλογες δράσεις που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Αφήστε το σχολιό σας

Σχόλια